14 Şubat 2009 Cumartesi

TAVUK DOLMASI


MALZEMELER:
-Bütün tavuk
-3 bardak pirinç
-Kuş üzümü
-Çam fıstığı
-Yenibahar.

HAZIRLANIŞI: Pirinci, 2 saat önceden yıkayıp tuzlu ılık suda bekletelim.Tavuğu yıkayalım, elimize tuz alıp içine dışına yedirelim fırın poşetine koyalım. Teflon tencerede zeytinyağıyla pirinci kavuralım, 1 yemek kaşık şekeri, tuzu, kuş üzümünü ve yenibaharı ilave edelim 3 su bardağı sıcak su ilave edip pişirelim.Fıstığı bir tavada az zeytinyağıyla pembeleştirelim hazırladığımız pilava ilave edip iyice karıştıralım(fıstığı sonradan ilave etmemizin sebebi pilavın suyunda şişmemesi için).Demlenmiş pilavdan tavuğun içini dolduralım.Fırın poşetinin ağzını kapayıp kürdanla 2-3 yerinden delip borcama koyup 200 derecede iyice kızarana dek pişirelim.Ben tavuğun üzerine süt sürüyorum daha güzel kızarıyor.Poşetten çıkarıp borcamın kenarlarına kalan pilavları döküyoruz, kenarlardaki tavuk suyunu pilav emiyor daha lezzetli oluyor.Güzel bir salatayla servis ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder