-4 yumurta
-2 su bardağı su
-2 su bardağı un
-125 gr margarin(veya tereyağı)
-3 yemek kaşık şeker
-bir çimdik
HAZIRLANIŞI
teflon bir tencereye,iki subardağı suyu 125 gr margarini,üç yemek kaşık şekeri ve bir çimdik tuzu ilave edip ocakta yağ eriyene kadar kaynatalım ocağın altını kısıp elenmiş unu azar azar ilave edip hızlı hızlı karıştıralım (topak olmasın diye)4-5dakika helva kıvamı oluncaya kadar tahta kaşıkla karıştırıyoruz.daha sonra geniş bir kaba alıp ılımasını bekliyoruz 4 yumurtayı ilave edip mikserde krema kıvamı olana kadar çırpıyoruz kreme sıkma torbasına koyarak ister yuvarlak,isterseniz uzun bir şekilde yağlanmış tepsiye sıkıyoruz.Önceen ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz(fırının kapağı açılmamalı)fırını kapattıktan sonra 10 dakika fırında beklemeli ki daha iyi sonuç elde edilsin, aralarını kesip kremasını doldurun üzerine glazürü dökün.
ARA KREMA
-3 yemek kaşık un
-7 yemek kaşık şeker
-2,5 bardak süt
-2paket vanilya
50 gr margarin
Hazırlanışı:3 kaşık unu 7 kaşık şekeri bir tencerede karıştıralım sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamı olana kadar pişirelim ocaktan alınca vanilya ve margarini ilave edelim soğuyunca iyice mikserde çırpalım.(kıvamlı olabilmesi için çırpmak önemli)bu kremayı özellikle meyveli pastalarda ara krema olarak ta kullanabilirsiniz gerçekten güzel ve hafif oluyor.
GLAZÜR

-2yemek kaşık un
-3 yemek kaşık kakao
-7 yemek kaşık şeker
-2 su bardağı süt
-50 gr margarin
HAZIRLANIŞI:
Bir tencereye 2 kaşık un 7 kaşık şeker ve kakaoyu ilave edip karıştıralım sütü azar azar ilave ederek ocakta muhallebi kıvamı olana kadar pişirelim ocaktan alıp margarini ilave edelim.Bu kremayıda mikserde veya robotta iyice çırpalım.Servis tabağına dizdiğimiz profitorollerin üzerine dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder