24 Şubat 2009 Salı

MISIR GEVREKLİ KURABİYE

MALZEMELER.
Hamuru için:
400 gr. Buğday Nişastası
3 Yumurta
125 gr. Kahvaltılık Margarin
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
Yarım Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Un

Üzeri için:
400 gr. Nutella
Karamelli Mısır Gevreği

Hazırlanışı:
Kabartma Tozu ve Un hariç diğer tüm malzeme derin bir kapta pütürsüz oluncaya dek karıştırılır.Daha sonra kabartma tozu ve un ilave edilerek yoğrulur. (Hamur sert olmamalı)
Ceviz büyüklüğünde şekillendirilir. (Yaklaşık olarak 25-30 adet çıkıyor) 150 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.
400 gr. Nutella, küçük bir teflon tavaya aktarılır ve içerisine yarım su bardağı sıvıyağ ilave edip karıştıra karıştıra ısıtılır.Kurabiyeler önce bu sosa batırılır daha sonra üzeri Karamelli Mısır Gevreği ile kaplanır.
(Denemenizi tavsiye ederim)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder