-3 Su bardağı pirinç
-Yarım kg kuşbaşı
-2 Orta boy patates
-1 Küçük soğan
125 gr tereyagı
tuz
Hazırlanışı:Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra iki saat tuzlu ılık suda bekletin.Derin bir tencerede etleri kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.Tereyağını ilave edin.Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin,küçük soğanı ince halka şeklinde doğrayıp etlerin üzerine kapatın pirincin yarısını dökün araya halka kesilmiş patatesleri dizin kalan pirinçleri de tencereye koyun kaşıkla hafif bastırın,tuzunu ilave edin. 3,5 bardak sıcak suyu ilave edip kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin servis yapmadan önce yarım saat dinlendirin.Aslında yuvarlak bir tepsiye konması gerekiyor ,tencerenin üzerine tepsiyi kapatıp ters çevirin etrafına salata malzemeleri ve birde yoğurtla servis ediliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder