14 Şubat 2009 Cumartesi

KEREVİÇ



MALZEMELER:
-2 yumurta
-250 gr margarin
-1 kahve fincanı zeytinyağı
-Çay bardağı pudra şekeri
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI:
Bütün malzemeleri bir kaba koyup yumuşak bir hamur elde edelim.Hamurumuz bir kaç dakika dinlenirken bir kapta ceviz içini, şekeri ve bir yumurta akını karıştıralım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzun içinde açalım.Cevizli harçtan koyup kapatalım.Yuvarlak şekil verip hafifiçe elimizle bastıralım.Aslında bunun kalıbı oluyormuş ben çatalla etrafına bastırıyorum şekli güzel oluyor.Önceden ısıttığım fırında ben 170 derecede pişirdim.Çünkü beyaza yakın olması gerekiyor.Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim.Bu tarifin hamuru Ayşe Tüter'in .Başka tarif denemiştim içinde yoğurt vardı bu kadar güzel olmadı bu tarif daha gevrek ve güzel oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder