-500 gr tel kadayıf
-300 gr çekilmiş ceviz
-300 gr yağ(yarısı margarin yarısı tereyağ)
HAZIRLANIŞI:Kadayıfı elimizle didelim, uzunca parça yapıp cevizi uzunca serelim elimizle döndürerek simit burar gibi yapalım.Kendi etrafına saralım hepsini böyle hazırlayalım daha sonra tepsinin üzerine içine geçecek şekilde tepsi koyup üstüne ağırlık koyalım.Birkaç saat bekletelim. Daha sonra margarin ve tereyağını kızdıralım kadayıfın üstüne gezdirelim (yağ dökünce cız etmeli).Kızgın fırında iyice kızarana dek pişirelim.
ŞERBETİ: 5 bardak şeker, 6 bardak suyu iyice kaynatalım.Ocaktan almaya yakın bir kaç damla limon sıkıp dumanı çıktıktan sonra ılık kadayıfların üzerine dökelim.Fıstıkla süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder