
MALZEMELER:
-Yarım kg yarım yağlı kıyma
-Orta boy rendelenmiş soğan
-Robotta çekilmiş bayat ekmek
-1 yumurta
-Kimyon, karabiber, pulbiber iki diş sarımsak
-Tuz
HAZIRLANIŞI:Bütün malzemeleri iyice yoğuralım, patates püresi hazırlayalım, bunun için 4 patatesi iyice haşlayalım sıcakken soyup iyice ezelim.Tuz, 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 çay bardağı sütü ilave edip karıştıralım.Hazırladığımız köfteden iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcumuzun içinde çevirerek ortasını açalım.Borcama dizip hazırladığımız püreden üstüne tepeleme koyalım en üstüne salçalı sos hazırlayıp fırına verelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder